Трети неуспешен опит за председател на сос - какъв е изходът от кризата? 

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Третият опит за избор на председател Столичния общински съвет завърши с трети провал. По този повод в студиото на „Денят започва“ говориха Емилия Ангелова, общински съветник в СОС от ПП-ДБ-СС, Пламен Данаилов, общински съветник в СОС от ИТН, Николай Велчев, общински съветник в СОС от МК “БСП за България” и Прошко Прошков, общински съветник в СОС от ГЕРБ.

„За да се намери изход от тази ситуация, очакваме всички групи представени в общинския съвет да се включат в 4-я кръг на разговори. Ще бъдат изпратени покани още днес. Призоваваме всички, които твърдят, че са срещу предишното управление, да го покажат следващия четвъртък“, коментира Емилия Ангелова. 

„Не можем да отидем на срещи, на които си говорим за бюджети. Ние искаме само едно, да продължи темпото на работа, което зададохме – над 3 400 решения за последния мандат. Да продължат проектите, които сме заложили“, заяви Прошко Прошков.

„Ние не се фокусираме върху личността на един човек, защото е политическо решение кой ще бъде председател на СОС. За нас е важно Васил Терзиев да изготви своята управленска програма за мандата, за да видим къде се ориентира на политическото пространство“, каза Николай Велчев.

„Ние предлагаме практично и рационално решение – да изберем председател на СОС за 6 месеца. През това време да се уточни кой с кого иска да управлява. След това да се избере председател на политически принцип, защото само тогава ще можем да отпушим работата на местния парламент“, посочи Пламен Данаилов.

Вижте целия диспут във видеото. 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад